مقابله با آلرژی فصلی

مقابله با آلرژی فصلی: آلرژی های فصلی بیماری هایی ساده اما بسیار آزار دهنده ای هستند که می توانند تا مدت ها بدن شما را به خود درگیر کنند. مقابله با آلرژی های فصلی روش ها و نکاتی دارد که قصد داریم با بیان آن ها و توضیح روش های مختلف در بخش مقالات سلامت دکتر حسین نژاد، متخصص جراحی بینی به این نکات بپردازیم.

گر چه هنوز علت این که چرا آلرژی در برخی افراد بیشتر دیده می شود مشخص نیست، ولی استعداد ابتلا به آلرژی معمولاً در بعضی از خانواده ها بیشتر است. هیچ فردی با بیماری آلرژی متولد نمی‌ شود ولی زمینه ابتلا به آن ارثی است. آلرژی‌ ها معمولاً در دوران کودکی شروع می ‌شوند ولی میزان حساسیت ‌ها با افزایش سن کاهش می‌ یابد. البته ممکن است بیماری مدتی مخفی شود و بعد ها مجدداً عود کند. مقابله با آلرژی فصلی در هر یک از این دوران امری مهم محسوب می شود.

مقابله با آلرژی فصلی با عسل طبیعی

مقابله با آلرژی فصلی
عسل طبیعی ماده ای است پر از فایده و معجزات. این ماده ی طبیعی که در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد می تواند به طور موثری حساسیت یا آلرژی بهاره ی ناشی از وجود گرده ی گل های جمع آوری شده توسط زنبور عسل را درمان کند. این ماده ی طبیعی و معجزه آسا هم چنین می تواند سیستم ایمنی بدن را نسبت به دیگر دانه های گرده نیز بی حس کند. علاوه بر آن عسل دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی ای می باشد که باعث تسکین دیگر علائم حساسیت بهاره نیز می گردد. برای آن که به نتیجه ی بهتری دست پیدا کنید عسل های تهیه شده ی محلی را برای محافظت در برابر دانه های گرده محل زندگی خود استفاده کنید.

اما عسل طبیعی را برای مقابله با آلرژی فصلی چگونه مصرف کنیم تا به بهترین نتایج دست یابیم؟ یک یا چند قاشق چای خوری عسل طبیعی خام را ۳ یا ۴ بار در روز برای کمک به تسکین علائم آلرژی مصرف کنید. خوردن روزانه ی عسل خالص محلی قبل از فصل بهار نیز می تواند برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مفید عمل کند. هم چنین می توانید یک قاشق غذا خوری عسل و ۳ یا ۴ قطره آب لیمو ترش تازه را در یک لیوان آب گرم ریخته و آن را بنوشید. برای تاثیر گذاری بیشتر این شربت را ۲ بار در روز برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله سریع تر با علائم حساسیت و آلرژی مصرف کنید. استفاده از عسل در ترکیبات دارویی و درمانی دیگری نیز در ادامه ی بحث توصیه خواهد شد.

مقابله با آلرژی فصلی با روغن بنفشه

در برخی از بیماران مبتلا به آلرژی چرب کردن صورت و مخاط بینی با روغن بنفشه می تواند در بهبود آلرژی ها موثر باشد. هم چنین مالیدن روغن بنفشه به پیشانی و یا چکاندن آن در بینی سبب تقویت مخاط شده و علائم آلرژی را کاهش می دهد.

مقابله با آلرژی فصلی با بخور درمانی

همان طور که در بخش علائم آلرژی های فصلی نیز گفته شد سر درد می تواند از علایمی باشد که در برخی افراد مبتلا به آلرژی بروز پیدا می کند و برای شما بسیار آزار دهنده خواهد بود. بخور علاوه بر فواید بسیاری که دارد در آلرژی هایی که با سر درد همراه هستند به افراد مبتلا به این مشکل توصیه می شود که زیر پتو یا پارچه بروند و با کمک بخور آب جوش ترشحات را رقیق کنند. بخور تخم گشنیز نیز برای این گونه افراد مفید خواهد بود. بخور دادن و بخور درمانی از درمان های خانگی موثر بر از بین بردن علائم دیگر حساسیت های فصلی نظیر آبریزش بینی، گلو درد و عطسه نیز مفید است. این کار به خروج موکوس و مخاط اضافی که باعث آبریزش بینی و عطسه می شوند کمک می کند. برای داشتن یک بخور درمانی مطلوب چند قطره روغن اکالیپتوس یا مقداری بلور منتول یا جوهر نعناع را داخل یک کاسه آب داغ بریزید. سپس سرتان را به وسیله ی یک حوله بپوشانید و صورت تان را روی کاسه ی حاوی بخور نگه دارید.

مقابله با آلرژی فصلی
سپس با دقت بخار را به مدت ۱۰ دقیقه تنفس کرده و سپس بینی تان را خالی کنید. با ادامه ی این درمان و استفاده از بخور ۳ یا ۴ بار در روز تا زمانی که به طور کامل بهبود یابید می توانید از سر درد ها و علائم آلرژی در امان بمانید.

مقابله با آلرژی فصلی با آب نمک

آب نمک با تمام سادگی خود می تواند درمانی بسیار مفید و تاثیر گذار برای بهبود علائم حساسیت و آلرژی بهاره باشد. محلول آب نمک به رقیق شدن موکوس و باز شدن مجاری بینی کمک می کند. هم چنین باعث بهبود گلو درد نیز می شود. استفاده از آب نمک در صورتی که به صورت مداوم و اصولی انجام شود می تواند تاثیرات خوبی داشته باشد. برای این کار ابتدا نصف قاشق چای خوری نمک را داخل دو فنجان آب گرم بریزید سپس سر تان را به سمت عقب خم کرده و چند قطره از این محلول را با استفاده از قطره چکان داخل هر یک از سوراخ های بینی بریزید. به آرامی نفس بکشید و سپس فین کنید تا موکوس و محلول اضافی از بینی تان خارج شود. با انجام این کار دو بار در روز تا وقتی که وضعیت تان بهبود یابد و تکرار و مداومت آن بهبود خواهید یافت. شست و شوی بینی با سرم نمکی در کاهش علایم حساسیت کمک زیادی خواهد کرد.

روش دیگر درمان با آب نمک نیز می تواند غرغره کردن آن باشد. یک قاشق چای خوری نمک را داخل یک لیوان آب گرم ریخته و آن را در دهان خود گردانده و غرغره کنید. این کار را چندین بار در روز و تا وقتی که بهبود یابید انجام دهید.

راه های خانگی و درمانی آلرژی بسیار گسترده و وسیع می باشد و در یک مقاله نمی گنجد. راه های دیگر و نکات درمان آلرژی را با توضیحات کاملی که در این مقاله نیز مطالعه کردید در مقالات دیگر سلامت دکتر حسین نژاد خواهید دید. پس با این سری از مقالات سلامت وب سایت دکتر حسین نژاد همراه باشید.